Известие

Collapse
No announcement yet.

При скорост от 100 км/ч колата придърпва / сяца / клати

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• При скорост от 100 км/ч колата придърпва / сяца / клати

Здравейте! Може би вече става ясно от заглавието на темата за какво иде реч. Карам си аз с постоянна скорост, например 90, 100, 110 или 120 на 5-а предавка. Педалът на газта е отпуснат предварително. В следващия момент аз подавам рязко газ, колата не набира плавно а се заклаща 2-3 пъти напред-назад и после се укроти. При обратната ситуация положението е същото: държа си педала на газта за съответната скорост, в следващия момент го отпускам рязко нацяло, а тя пак се заклаща 2-3 пъти наред назад.
    Ще се радвам ако някой знае причината за проблема и евентуално начин за решаването му.

Благодаря предварително!
    Alfa Romeo 146 ti, K&N replacement
    Alfa Romeo 156 Arese

На първо четене - скъсан тампон на скоростната кутия. Може и някой от тези на мотора, трябва всички да се прегледат. Виж за луфтове и на вътрешните карета.

Мърда ли ти лоста за скоростите когато присецва? (ако алфата ти е от по-старите ti-ки, с щанги на привода, мърдането ще е по-осезаемо)
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Благодаря, Тонов.
      Не съм забелязал скоростният лост да мърда. Ще обърна внимание, макар и моята да е от "по-младите".
      Ако е от каретата, не трябва ли да се появят и други шумове / тракане?
      Alfa Romeo 146 ti, K&N replacement
      Alfa Romeo 156 Arese

Comment

По добре беше боксер да имаш, няма клатене пред назад, а наляво и надясно Ей начи тия автомобили, дето колата върви напред а мотора се бута назад
        145 1.7 16V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от bochkata Покажи съобщение
          Благодаря, Тонов.
          Не съм забелязал скоростният лост да мърда. Ще обърна внимание, макар и моята да е от "по-младите".
          Ако е от каретата, не трябва ли да се появят и други шумове / тракане?
          Щом е от по-новите, ще си с жила на привода и няма да се усеща на лоста. Иначе каретата ги споменах просто като възможност. От разбити вътрешни карета няма тракане, а именно въпросните луфтове с възможни вибрации при определени обороти.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
          X